Denizli'de çocuklar ata sporu biniciliği öğreniyor

Denizli Belediyesi'nin tenis, futbol, gitar, bağlama gibi 18 ücretsiz kursun ardından bu kez de 6-12 yaş grubu çocuklar için düzenlediği at biniciliği kursu büyük ilgi görüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2012 18:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geleneksel Türk Spor Oyunları Kompleksi'ndeki düzenlenen iki aylık kursta, 600 çocuk biniciliği öğrendi. Devam eden kurslarda ise 300 çocuk bulunuyor. Dersler, uzman eğitmenlerce veriliyor. Sırası gelen her çocuk, yaklaşık 20 dakika ata binerek o günkü eğitimini tamamlıyor.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, düzenledikleri kurslarda basketboldan tenise, futboldan atletizme kadar birçok branşta eğitim verildiğini belirtti. Zolan, ?Çocuklarımız ve gençlerimiz, spor yaparak kötü alışkanlıklardan uzak durduğu gibi sağlıklı yaşamın yanında arkadaşlığı, dostluğu ve ekip çalışmasını da öğreniyor. Şimdi ek olarak binicilik eğitimi kursunu da sürdürüyoruz. Kurs, belediyemizin bu yıl ilkini gerçekleştirdiği Uluslararası Medeniyetler İttifakı Geleneksel Spor Oyunları Festivali'nin ardından yoğun ilgi görüyor. Ata sorumuz olan at biniciliğini tüm çocuklarımıza öğreteceğiz. Bu kurslarla birlikte Denizlimiz, spor alanları ve spor yapma olanakları bakımından Türkiye'de 1 numara olacak. Yarının olimpiyat şampiyonlarını bugünden hazırlamak gerekir. Gelecekte Türk sporcularının olimpiyat arenalarında daha çok madalyalar almasını istiyorsak, çocuklarımıza bu imkânları sunmak zorundayız. 6-12 yaş grubu tüm çocuklarımızı binicilik kursuna bekliyoruz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber